Trivsel og hygge

Trivsel og hygge - Klikk for stort bilde

Mental helse er like viktig som fysisk helse for at man skal oppleve å ha god helse. Trivsel og hygge påvirker mentalt velvære og er viktig for god livskvalitet. Mental helse handler om å trives, å kunne utfolde sine evner, å oppleve mestring, å kunne håndtere dagligdagens utfordringer og stress og om å inngå i fellesskap med andre mennesker.

Hva som gir trivsel og hygge og god livskvalitet er individuelt og varierer mye mellom mennesker. Det er viktig å bruke tid på aktiviteter som gir mening og at man pleier sitt sosiale nettverk.

Fysisk aktivitet og kunst-og kulturaktiviteter fremmer psykisk helse. Det er dokumentert. Men hva er det som virker, og hvorfor? Filmen Det funker! handler om å fremme helse. Se filmen her

For å gjøre innskudd på Helsekontoen kan du for eksempel dra på besøk til noen, ringe en venn du ikke har snakket med på lenge, kose deg med en hobby, nyte en naturopplevelse eller hva med å bli kjent med en ny person? Mulighetene er mange og det er ikke så mye som skal til. Og kanskje bidrar du til at noen rundt deg også får et påfyll på sin Helsekonto. 

Fant du det du lette etter?